2012. március 22., csütörtök

Hagyjatok minket élni! - kéri a Magyar Szociális Fórum a hatalomtól

"Hagyjatok minket élni!" címmel népi gyűlést szervez a Magyar Szociális Fórum a súlyosbodó megélhetési válság miatt, a létfenntartásukkal küszködő emberek érdekében - közölte Simó Endre, a fórum alapítószervezője szombaton.
A március 25-én (vasárnap) Budapesten tartandó megmozduláson azoknak akarnak szót adni, akiknek nincs miből megélniük, enniük, lakniuk, törleszteniük, emberhez méltóan élniük. Fel akarják emelni a hangjukat az élethez való legalapvetőbb emberi jog hazai folyamatos sérülése, a kilakoltatások és a fagyhalál, az otthonvesztés és az öngyilkosságok miatt.
Lakossági követelésekkel akarnak előállni a létfenntartásról, a foglalkoztatásról, az árakról és a bérekről, a közüzemi díjakról, az orvosi ellátásról, a közlekedésről, az iskoláról, a hitelek után fizetendő törlesztő részletekről, az otthonvesztésről és a lakhatásról.
A Magyar Szociális Fórum szerint Magyarországon több mint hárommillióan a létminimum szintje alatt élnek, egy-másfél millióan mélyszegénységben. További három millió ember pedig a létminimumot alig meghaladó szinteken tengődik mindennapi, tendenciájában súlyosbodó megélhetési gondokkal küszködik. A fórum azoknak a hangját akarja felerősíteni, akiket a politikai vezetés "roncstársadalomként" emleget, és akiknek a véleményét a "közszolgálati" média mellőzi a politikai vezetés számára kellemetlen szociális kicsengés miatt.
A tanácskozás nyitva áll minden olyan személy és szervezet előtt, aki és amely a demokratikus normák tiszteletben tartásával kész elősegíteni a 30-as évek óta Magyarországon példátlan megélhetési válság orvoslását. Bíznak benne, hogy a kormány is képviselteti magát.
A gyűlés végig nyitott a sajtó előtt is - tudatta közleményében az MSZF.
***
Időpont: 2012. március 25. (vasárnap) 11 óra
Helyszín: Budapest, VIII. ker. Baross u. 61. III. emelet
Tárgya: Lakossági követelések kormány elé terjesztése a létfenntartásról, árakról és bérekről, közüzemi díjakról, orvosi ellátásról, közlekedésről, iskoláról, a hitelek után fizetendő törlesztő részletekről, otthonvesztésről és lakhatásról.
Célja: Fórumot biztosítani a szabad véleménynyilvánításnak életről és megélhetésről, konkrét intézkedések követelése, hogy meg tudjunk élni.
Fel akarjuk emelni a hangunkat az élethez való legalapvetőbb emberi jog folyamatos sérülése (kilakoltatás-fagyhalál, otthonvesztés-öngyilkosság) miatt, az ellen, hogy a lakosság 60 százaléka minden eddiginél rosszabbul él. Konkrét kezdeményezéseket akarunk  megfogalmazni azok érdekében, akiknek nincs miből megélniük, enniük, lakniuk, törleszteniük, emberhez méltóan élniük.

Nincsenek megjegyzések: