2012. július 16., hétfő

Ennyit a Fideszről és alattvalóikról - Tiszaburán nem minden gyermek lakhat már jól


Mégis maradnak éhező gyerekek a Minden Gyermek Lakjon Jól program mellett Tiszaburán. A TV2-nek, az ATV-nek, az Echo TV-nek, a szoljon.hu nak küldtem el ezt a levelet, és képzelje el mindenki: nem történt semmi. Amikor a gázt kikapcsolták az iskolából, legalább 7 sajtót képviselő riporter jelent meg a településen.
De amikor a Minden Gyermek Lakjon Jól alapítvány bohócot csinál egy település lakosaiból, és az felháborodást kelt, akkor lapít a MÉDIA...
A levél szövege a következő:

Tisztelt szerkesztőség!

Elsősorban bemutatkoznék: Dull Norbert vagyok, tiszaburai önkormányzati képviselő, a Munkáspárt színeiben. Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy segítsenek nekünk, hátrányos helyzetű lakosoknak. Tavaly azok a tiszaburai lakosok, akiknek három vagy több gyermeke volt, a Minden Gyermek Lakjon Jól alapítványtól kaptak kisállatokat. Néhányan, kb. 15-20 % eladta a jószágot, de a többség nem, megvárta amíg fölnőnek, és utána levágták őket. Tiszaburán még ma is vannak olyan lakosok, akiknek megvannak a tavaly kapott csirkéi, ma már tyúkok, de még a tyúkok közül is sok megmaradt.
Idén is elhangzott a kijelentés. ismét lesz vetőmag és kisállat is a falunak. A vetőmagot kiosztották, a kisállatigényeket is összeírták, a tavalyitól annyiban eltérően, hogy az alapítvány nevét most szó szerint értették - azaz akár az egygyermekesek is kapnak jószágot.
Hivatalunknak ki is adták a feladatot, hogy írják össze az igényelt állatokat, ezt hivatalunk meg is tette. Furcsálltuk ugyan, hogy sorra hordták a településekre a kisállatokat, míg Tiszabura nem kapta meg, de úgy voltunk vele, hogy biztos itt igényelték a legtöbbet, és majd a legvégén kiosztják a jószágokat, de nem így történt.
2012. június 28-án jött a válasz az érdeklődésre elküldött emailra: az alapítvány 2012-ben Tiszaburát a vetőmagon kívül kisállattal nem támogatja, mivel tavaly a segélyezettek 30 százaléka eladta azokat (nem tudom, ezt a számot ők honnan vették, és azt sem értem, hogy ha ennyire pontos számszaki adat van a kezükben, miért nem csak azok a családok nem kapnak kisállatot, akik eladták a jószágot.
Véleményem az hogy a Minden Gyermek Lakjon Jól alapítvány ezen hozzáállása Tiszaburához diszkriminatív, ugyanis 2012-ben az alapítvány több olyan családot is elítélt ezzel a döntéssel, akik a tavalyi osztás után nem adták el a jószágot, hanem fölnevelték azokat, azokról nem is beszélve, akiknek háromnál kevesebb gyermekük volt: ők eleve nem voltak jogosultak az állatok átvételére.
Ezeket az embereket egy olyan alapítvány árulta el, amely arra tett esküt, hogy megszünteti a gyermekek éhezését - vagyis arra, hogy ne legyen éhező gyermek az országban. Tiszaburára ezek szerint ez vonatkozhat: itt nyugodtan éhezhetnek a gyerekek.
Remélem, tudnak nekem abban segíteni, hogy ez ne csak a mi kis magánbeszélgetésünk legyen, hanem nyilvánosságra is kerüljön.
Elérhetőségeim: Dull Krisztián Norbert 5235 Tiszabura Dózsa Gy. 102. Tel:06-20-233-82-94, email: tiszaburanyul@gmail.com