2011. március 13., vasárnap

Kim Dzsong Il 69. születésnapját ünnepelték a Baross utcában

Március 9-én délután a Munkáspárt Baross utcai székházában a Koreai Népköztársaság elnökének, a Koreai Munkapárt elnökének, Kim Dzsong Il elvtársnak a 69-ik születésnapjára emlékeztek egy bensőséges ünnepségen.

Az ünnepségen dr. Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, elmondotta, hogy a Koreai Népköztársaság előbb Kim Ir Szen vezetésével megteremtette az önálló és független Koreát, majd a szocialista világrendszer segítségével megvédte a koreai háborúban a koreai nép országát. A szovjet támogatás a 1960-as évektől csökkent, majd gyakorlatilag megszűnt, a háborúban álló ország mind a mai napig saját erejére támaszkodva maradt fenn. Ilyen örökséget vett át Kim Dzsong Il elvtárs, aki tovább fejlesztette apja elgondolását és a hadseregre támaszkodó szocializmust valósított meg. Nincs is más lehetőség, mivel csak fegyverszünet van az ENSZ-erőkkel, a déliekkel jelenleg is hadiállapot van, bár a fegyverek nem szólnak állandóan. Folyamatos provokációk vannak, amelyeket a Munkáspárt elítél, így a jelenlegi hadgyakorlatokkal történő fenyegetéseket is.
Thürmer Gyula kifejtette: Korea rakéta- és atomhatalom. Miközben az elveket vitatják, és a népi Korea létezik, a szocialista országok zöme ma már a Szovjetunió nélkül megsemmisült. Korea létezik, mi pedig a gyarmatosítottak sorsára jutottunk... Koreában meg van oldva az utódlás kérdése is, mert legkisebb fia, Kim Dzsong Un, a fiatal tábornok minden valószínűség szerint fontos szerepet fog betölteni az ország életében. Befejezésként az elnök biztosította szolidaritásunkról a koreai népet és a koreai párt vezetőit.

Az ünnepségen részt vett Kim Gwang Sop elvtárs, Korea Bécsbe akkreditált nagykövete is. Rövid beszédében méltatta Kim Dzsong Il elvtárs érdemeit az ország nemzetközi vonatkozásban is jelentős eredményeit. Megköszönte a szolidarítást, amit a Munkáspárt kinyilvánított a sorozatos provokációk kapcsán.
A beszédek után üzleti kapcsolatok felvételére került sor a magyar vállalkozók és a nagykövet elvtárs között. Internetes hálószemünk nevében Nagy József, a karcagi Munkáspárt tagja néhány szóval tájékoztatta Kim Gwang Sop elvtársat saját találmányával kapcsolatosan, valamint a www.red-help.net célját is ismertette röviden. A kapcsolat ezzel létrejött.
A nagykövet elvtárs elégedetten távozott, hasznos találkozóra került sor a Munkáspárt és a Koreai Munkapárt között.