2013. április 12., péntek

A tőkés Amerika háborút akar a szocialista Korea ellen




A szocialista Korea nem akarja megtámadni a tőkés Egyesült Államokat, de a tőkés Egyesült Államok meg akarja fojtani a szocialista Koreát. Normális ésszel aligha gondolhatja bárki is, hogy a 25 millió lakosú KNDK neki megy a 315 milliós USA-nak. A KNDK kénytelen sokat költeni fegyveres erőinek fenntartására, de az USA többet költ katonai kiadásokra, mint a NATO összes országa együttvéve, és hatszor-hétszer többet, mint Kína és tízszer annyit, mint Oroszország. Akkor hát ki is az agresszor?
A szocialista Korea soha sem akart háborút folytatni az USA ellen. Nincsenek észak-koreai csapatok az USA közelében. Az USA ellenben 1945 óta folyamatosan támadja a KNDK-t, példának okáért 60 éve ért véget a koreai háború, amely a világkapitalizmus nagy kísérlete volt, hogy visszaszorítsák a szocialista országokat. Az USA ma is legalább 30 ezer amerikai katonát tart Dél Koreában.
Az USA látja, hogy a KNDK új vezetése, élén Kim Dzsongun első titkárral megszilárdította a KNDK helyzetét, és a koreai nép is örül a szocializmus sikereinek. A háborús feszültség szitása tehát azért kell az USA-nak, hogy megleckéztesse Koreát, megtörje a szocializmus építését. A háborús feszültség kísérlet Kína felé is: meddig hajlandó Kína tűrni az USA ázsiai terjeszkedését és arcátlan támadásait.
A KNDK népének joga van megvédenie önmagát, ha kell fegyverrel is. A KNDK nem akar háborút, de kész megvédeni országát és a szocializmust. Ez derül ki a KDNK legfelsőbb katonai vezetésének nyilatkozataiból.