2011. augusztus 21., vasárnap

Nyolc új tag a karcagi Munkáspártban

A Magyar Kommunista Munkáspárt karcagi alapszervezete 2011. július 27-én taggyűlést tartott a helyi Kossuth téri párthelyiségben. A napirend nyolc új tag felvételéről, illetve a Kádár János-megemlékezésről, az ott készült videófelvétel megtekintéséről, valamint a karcagi augusztus 20-ai munkáspárti ünnepségről szólt.
A taggyűlés határozatképes volt, hiszen alig hiányoztak néhányan. A nyolc új tagot Horváth Sándor karcagi pártelnök és Nagy József alelnök ajánlotta a tagság figyelmébe. A taggyűlés egyhangúan, ellenvélemény és tartózkodás nélkül határozott abban, hogy valamennyien az alapszervezet tagjai legyenek. Az egyik új tag felvételt nyert a Munkáspárt Szabó Ervin Akadémiájának hallgatói közé is.
A levezető elnök, Horváth Sándor ezután a két taggyűlés között eltelt időszakban végzett munkát taglalta. Az alapszervezet régi és új tagjai megtekintették a július 3-ai Kádár János megemlékezés videofilmjét (ez Thürmer Gyula országos elnök beszédét tartalmazta) és a Fiumei úti temetőben készült fényképeket is. Többen jelezték, hogy a 2012-es megemlékezésre külön gépkocsit kell indítani Karcagról. Ez azért lenne jó, mert azok, akik nem vehetik még igénybe a vasúti utazási kedvezményt, olcsóbban utazhassanak Pestre, mintha vonattal mennének. Ez elsősorban a fiatalokat érinti, különösen a most felvett új tagokat, akiknek azért lenne fontos, hogy jelen legyenek az ünnepségen, mert ott lehet átélni és megtapasztalni a Munkáspárt erejét és társadalmi fontosságát.
Az új tagok úgy gondolják, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor a munkahelyek veszélyben vannak, folyamatosan bocsátanak el munkavállalókat, ideológiai szempontból egy megoldás van: tiltakozásként be kell lépni egy olyan szervezetbe, amely a fent említett visszásságok ellen (ide tartozik a nyugdíjasok juttatásainak kormányzati átgondolása, újramegállapítása és valószínűsíthetően csökkentése, továbbá a devizahitelesek, a kilakoltatás előtt állók helyzete is, elvégre Karcagon már van olyan párttag, akinek a hitelét a bank felmondta) érdemben képes harcolni. Ez a szervezet pedig a Munkáspárt.
– Mindenkit szeretettel várunk a karcagi alapszervezetben, akit becsaptak, megkárosítottak, megaláztak az elmúlt 21 évben – nyilatkozta internetes lapunknak Nagy József. – Senki nem született kommunistának, de a jelenlegi helyzet gyakorlatilag arra kényszeríti az embereket, hogy ha már az államtól nem várhatják el sorsuk javulását, akkor egy olyan szervezetben küzdjenek és harcoljanak a saját igazukért, amely teljes mértékben velük van, és amely nem része a jelenlegi hatalomnak. Pártunk elnökét nem az állam vagy a kormányzat fizeti, hanem a párt tagsága, ezért ő éppen a munkások érdekeiért harcol. Csak a marxizmus klasszikusait idézhetem: kizárólag azt kapjuk meg a tőkésektől, amit mi magunk harcolunk ki magunknak – és nem mások helyettünk.
Az utolsó napirendi pont az idei augusztus 20-ai karcagi munkáspárti megemlékezésről szólt. A tagság döntött abban, hogy a pártrendezvényen ismét főznek birkát, és az ünnepség résztvevői elfogyaszthatnak egy adag birkapörköltet. A következő taggyűlés augusztus 24-én, szerdán lesz, amelyen az újonnan felvett karcagi párttagoknak Thürmer Gyula személyesen adja át a tagkönyveket.