2012. július 4., szerda

Halálos túszdráma lett a kilakoltatásból

Amikor a kommandósok Karlsruhéban betörték az ajtót, már csak a túszejtő és négy áldozata holttestét találták meg.

NOL| 2012. július 4.


Négyes gyilkosság és öngyilkosság lett a vége egy kilakoltatási kísérletnek a németországi Karlsruhéban szerdán. Az első hírek szerint a helyzet akkor fajult túszdrámává, amikor egy városi albérlet tulajdonosa negyedmagával feltűnt a lakásnál, hogy kilakoltassa a bérlőjét, aki már több havi díjjal tartozott neki. Ahelyett, hogy összecsomagolt és távozott volna, a férfi fegyvert ragadott, túszul ejtette a négy embert, és elbarikádozta magát a lakásban. A helyszínt nem sokkal később több száz rendőr szállta meg, egy közeli óvodát és egy iskolát is evakuálni kellett.
A roham akkor indult, amikor a lakásból füstszag kezdett kiáramlani, de a behatoló kommandósok már csak öt golyó lyuggatta holttestet találhattak meg: a háziúr mellett a túszejtő lelőtte a bírósági végrehajtót, egy reménybeli új bérlőt és a zárcseréhez hívott lakatost is.
Az nem világos, hogy a rendőrök kapcsolatba tudtak-e lépni az ámokfutóval, aki német sajtóinformációk szerint egyébként vadász volt, számos fegyverrel a birtokában. Jürgen Schöfer rendőrségi szóvivő nem volt hajlandó kommentálni a Die Welt és az NTV televízió-csatorna által is közölt szemtanúi beszámolót, hogy tekintélyes arzenáljában a férfi egy kézigránátot is rejtegetett.
Nem sokkal a négy halott felfedezése után a hatóságok egy ötödik áldozatra, egy hölgyre is rábukkantak, őt kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni.