2013. március 31., vasárnap

“Nem adom a házamat!” – kibontakozó népi ellenállás

Mivel a kormány sehogyan sem akarja meghallani a kilakoltatás előtt álló családok segélykiáltásait, – ezért egy család úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a sorsát, – és önmaga fog küzdeni, az otthona elvesztése ellen.
Nem adom a házamat
- Az egész család küzd az otthonért! -
Legelső lépésként, kitűzték a házuk homlokzatára a fenti képen látható szöveget, – hogy lássa ország világ, nem fogják odaadni az otthonukat a banknak! – Annál is inkább, mert a bank tartozik nekik!
Majd létrehoztak egy Facebook oldalt, melyet így mutatnak be:
“Egy oldal azoknak, akik kinyilvánítják, hogy nem adják a házukat. Ha úgy gondolod, hogy az átverés miatt mindent megteszel azért, hogy ne vehessék el a házadat, csatlakozz!Tedd ki a házadra, hogy: NEM ADOM A HÁZAMAT!”
Ez az oldal itt érhető el: Nem adom a házamat >>
Majd egy amatőr videót is készített a  család, melyen az édesapa, az édesanya, és a két gyermek is szerepel! Mindegyikük egybehangzóan jelenti ki: Nem hagyják, hogy elvegyék a házukat!
Részletek a videóból:
“Elég volt! Elég volt abból, hogy a média elhallgatja az igazságot a devizahitelek körül. Emberek ezrei nincsenek tisztában azzal, hogy a szomszédjuk is ugyanabban a helyzetben van mint Ő. Mi megmutatjuk mindenkinek, hogy mit gondolunk az átverésről.”
Részlet egy kommentből:
Az Otthonvédő háborúban a magyar nép győzni fog…”A hitelesektől csalással kifacsart pénzek ellenére, a nyomorba és kilátástalanságba döntött tömegek ellenére, – a kormányok a bankokat segítik meg, az én pénzemből, a mi pénzünkből, hiszen a költségvetés a mi adóforintjainkból áll. A bankok nem a hiteleseket, hanem az egész országot döntötték nyomorba, ez is volt a céljuk. Ha ezt tűrjük, akkor nem is érdemeljük meg, hogy legyen hazánk.”
***
Íme, itt van tehát egy bátor család, mely nyíltan kimondja, hogy nem hagyja, hogy a bank rátegye kezét a házukra, – és ellenállnak, ha el akarják venni otthonukat, s ki akarják lakoltatni őket!
Ebbéli szándékuk tiszteletre méltó, – támogassuk őket minél többen!
És egyúttal egészítsük is ki a szlogenjüket, a lassan most már valóban körvonalazódó Népi ellenállás jelmondatává:
“Nem adom a házamat, nem adom a Hazámat!”
Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda