2010. november 14., vasárnap

A Szabadság első száma: 1989. november 25.

Hölgyeim és uraim, kedves elvtársak!
Az alábbi nyolc képen megmutatjuk A Szabadság első számának (1989. november 25.) újratördelt változatát. Az újság A3-as formátumban jelent meg négy oldalon, miután azonban A3-as nyomtatója valószínűleg nincs mindenkinek, továbbá mert a képdigitalizálás sem tudja jó minőségűvé feljavítani az egykorú nyomdatechnikával készült újságot, ezért más megoldást választottunk.
A teljes szöveget számítógépre vittük (azaz egyszerűen begépeltük), és A4-es formátumban tördeltük újságformátumúra. Mondanunk sem kell, hogy a szövegen egy betűt nem változtattunk. A kis képek az így elkészült nyolc oldalt tartalmazzák. A nyomtatásra A4-es nyomtatóval lehetőség van. Az újságot PDF, JPEG, PNG vagy Open Office Writer formátumban (ez utóbbi egy ingyenes szövegszerkesztő, a Microsoft Word legjobb ellenlábasa az informatikai piacon) is el tudjuk küldeni bárkinek, aki kéri tőlünk (villanylevélcímünk: szilmester2@gmail.com).
Kellemes emlékezést kívánunk!







Üdvözöljük az olvasót a Nagykunság kommunistáinak nevében!

Hölgyeim és uraim, tisztelt elvtársak!
A Magyar Kommunista Munkáspárt karcagi szervezetének nevében nagy-nagy szeretettel és tisztelettel üdvözöljük önöket!
Ez az internetes hálószem azért jött létre, hogy a mai kor szellemében mi, karcagi (és Karcag környéki) kommunisták ezen az új felületen közölhessük önökkel, mit gondolunk a mai magyar valóságról, és milyen elképzeléseink vannak a jelenlegi helyzet megváltoztatására - annak érdekében, hogy jobb körülmények között és szabadabban élhessünk saját hazánkban.
Azért cselekszünk és dolgozunk pártunk keretein belül, hogy reményt keltsünk: van még esély a jelenlegi kíméletlen magyar vadkapitalista viszonyok közül egy emberibb, közösségi társadalom elérésére.
Ez az internetes hálószem azonban nem öncélú. Nem elsősorban arra szolgál, hogy kiélhessük közlési hajlamainkat. Ahhoz, hogy tudjuk, jó-e az, amit teszünk, az önök véleménye, kritikája, bírálata szükséges. Ezt pedig minden egyes bejegyzésünk után megtehetik. Amennyiben fontosnak tartják, kérjük, éljenek vele. Lehet ugyanis, hogy önök másképp látják a dolgokat, mást szeretnének tőlünk látni vagy olvasni. Nem élhetünk elefántcsonttoronyban, elzárkózva a mai Magyarország halálra vagy tartós nyomorgásra ítélt állampolgáraitól, választóitól. Azoktól, akiknek nevében az új rezsimek húsz éve uralkodnak, és akiket a végletekig kihasználtak –, és akiknek mi szeretnénk segíteni a mi eszközeinkkel.
Bármilyen jellegű megnyilvánulásaikat előre is köszönjük (függetlenül attól, hogy azok pozitív vagy negatív jellegűek), és akkor most lectori salutem – vagyis köszöntjük önöket, az olvasókat.
(Még egy dolgot szeretnénk közölni. Ez az internetes hálószem a www.munkas.eoldal.hu hálószem archívumaként is kíván működni.  Ezt az jelenti, hogy 2011. február 9-étől folyamatosan töltjük fel az ottani anyagokat is, hogy itt is olvashatók legyenek. Természetesen az új anyagokat is ide tesszük fel. Amíg a teljes archívum át nem kerül ide, addig nem az új anyagokra összpontosítunk, azután viszont csak azokra. Némi türelmet kérünk tehát önöktől emiatt. Igyekszünk minél előbb naprakészebbek lenni.)