2011. február 12., szombat

Thürmer Gyula blogja: Balszemmel 218.

Karácsonyi ajándék

Szép ajándékot kapott karácsonyra öt magyar gyermek, Ráhel, Gáspár, Sára, Róza és Flóra. Gondolom, apuka, anyuka ajándéknak szánták, mert eljutni családostul az Örök Városba, Rómába, azért mégis csak egy kisebb beruházás. Jó, lehet, hogy apuka jegyét megvette a cége, végül is nem egy Budapest-Róma-jegyen múlik a nemzet jövője. De öt jegy a gyerekeknek, egy jegy a mamának, nem kevés pénz. Pechjükre nyilván lecsúsztak a Malév-akciós jegyeiről, hiszen nem tudhatták hónapokkal előre az időpontot. Mert ugye, mint tudjuk, dei viae investigabiles sunt, azaz Isten útjai kifürkészhetetlenek, s ez földi helytartójára is igaznak tűnik. Hát, igen, tényleg szép ajándék! Találkozni a római pápával, ez igen! Képzeld el szegény gyerekeket, ha a karácsonyfa alatt csak egy Kölyök22-CD-t találnak! Nagyon snassz! De így, ég és föld! Szóval, részemről rendben. Apuka írt egy levelet az iskolába, kikérte a gyerekeket, ott nyilván megengedték, rendben. De tényleg, nincs nekem semmi gondom ezzel. Miért ne vihetné apuka a gyerekeket Rómába, akár a pápához is? Ez a vallása, az ő ügye. Kötekedhetnék, mondhatnám, hogy apuka Magyarország miniszterelnöke, és nem minden gyerek katolikus, de ez szőrszálhasogatás lenne. Végül is, aki akarja, és még pénze is van hozzá, viheti a gyerekét Mekkába vagy Jeruzsálembe. Ínyenceknél a moszkvai patriarcha is szóba jöhet.  Van azért egy kis gondom. Sok magyar gyerek nem jut el karácsonykor se Rómába, se a Vatikánba, de még megyeközpontba se. Sok magyar gyerek nem utazást kap ajándékba, még csak nem is CD-t. Sok gyermek semmit sem kap. Apuka gondolt gyermekeire. Rendes, szép dolog! A gondom az, hogy mi lesz a többi gyerekkel?

Elhervadt tulipánok

Jólét és Szabadság néven szervezik újjá a Magyar Demokrata Fórumot. Tudod, azt a zöld tulipános pártot! Nem tudod? Már elfelejtetted? Hát persze, a dicsőség könnyen múlik. Tudod, az ő frontemberük volt az a joviális úriember, akinek a képével teleaggatták az utcákat az 1990-es választásokon. A kutya se tudta, hogy ki az az Antall József, de olyan mutatós úriember külseje volt, hát beszavazták, a pártjával együtt. De tudod, így visszagondolva, még nem is Antall volt a legrosszabb. Persze, ő hozta ránk a kapitalizmust, erről nincs vita. De, volt benne valami a háború előtti úri világ eleganciájából. Ő még tiszteletben tartotta az adott szót. Ha írtál neki, válaszolt, nem hosszan, de válaszolt. Nem gyilkolta le ellenfeleit, se szellemileg, se fizikailag. Azt hiszem, hogy ha nem hal meg idő előtt, akkor sem lett volna még egyszer miniszterelnök. Antall József hiába ágyazott meg a kapitalizmusnak, ő nem a mai könyörtelen, önző, értékvesztett, gyilkos világba való. Húsz év elteltével már nem olyanok uralják a politikát, akik kínosan ügyelnének a demokráciára, az esélyegyenlőségre. Nem, nem! Ma már „a győztes mindent visz” elv a menő. Nem csak az a szomorú, hogy a politikai vezetőréteg azonosult ezzel a piszkos elvvel. A nagyobb baj, hogy az időközben felnőtt magyar vállalkozói réteg, sőt az értelmiség is ezt tartja üdvözítőnek. Megváltozott a világ. Antall József erkölcsi mércéje és módszerei már nem működnek. Elhervadt a tulipán.

Intervenció Magyarországon

Azt hiszed, hogy 1956-ról van szó? De jó neked, hogy még nem nyílt ki a szemed! Nem, barátom, a máról van szó. Ki mondta, hogy a kormány eltitkol előlünk fontos dolgokat? Szemenszedett hazugság! Mindent megmondanak, legfeljebb nem olyan primitíven, hogy a te kis agyadhoz is eljusson. Mindenről van törvény. Magadra vess, ha nem ismered! Szóval, minap elfogadtak egy törvényt „egyes rendészeti tárgyú és az azokkal összefüggő törvények módosításáról”. Nagyon kemény, nagyon hosszú, nagyon cseles, nem hiába jártak jogi karra a fiúk. A törvény mindenről szól a gyorshajtástól kezdve a terrorelhárító szolgálat spéci jogairól. Egy halom dolog van ebben a törvényben, ami szerintem rossz, sőt elfogadhatatlan, de hagy untassalak most csak egy dologgal. A törvény szabályozza „az Európai Unió más tagállama rendészeti feladatokat ellátó hatóságának közös műveletben részt vevő tagjára vonatkozó” rendelkezéseket. Ezek az EU-s urak és hölgyek viselhetik majd az egyenruhájukat, fegyverüket. Alkalmazhatnak kényszerítő eszközöket, magyarán kaphatsz egy akkora EU- pofont, hogy a másikat a fal adja. Várjál, most jön az izgis rész! Ezek az EU-s fazonok nem ilyen magányos rangerek. Ezek, ha jönnek, „intervenciós egységként” jönnek. Minek jönnek? Okot mindig lehet találni. Például, fenyegetnek a terroristák. Nekik nem is kell itt lenniük, elég, ha fenyegetnek És képzeld el, mi lenne akkor, ha néhány százezer ember menne a szakszervezetekkel tüntetni, hanem tele lenne az Andrássy út! Lehet, hogy a kormány már tud valamit?

Nincsenek megjegyzések: