2011. február 9., szerda

2010. szeptemberi hírlevél

A Munkáspárt az egyetlen valódi baloldali választás!
Munkát, otthont, iskolát és kórházat akarunk mindenkinek!
Válassza a Munkáspártot, együtt sikerülhet!
Karcagi jelöltnévsor:
2-es körzet: Németh Imréné
3-as körzet: Nagy József
4-es körzet: ifj. Nagy József
5-ös körzet: Horváth Sándor
6-os körzet: Horváth Sándorné
7-es körzet: Tasi Kálmán
8-as körzet: Nagy Józsefné


A Város legyen közös otthonunk!
Október 3-án önkormányzati választások lesznek. Képviselőket kell választani, akik a következő években majd eldöntik, hogy mi történik a falvainkban, városainkban. Ők határoznak majd arról, hogy mi lesz a 4-es metróval Budapesten, eladják-e a kórházakat a vidéki városokban, jut-e elég pénz az iskolákra. A mi életünkről döntenek.
A mi életünket mi ismerjük. Mi tudjuk, milyen nehéz a számlákat befizetni. Mi tudjuk, hogy milyen nehéz és megalázó a munkaügyi hivatalban munkáért könyörögni. Mi tudjuk, hogy mennyi disznóság van környezetünkben.
Ott akarunk lenni az önkormányzatokban! Tenni akarunk azért, hogy ne csaphassanak be bennünket! Tenni akarunk azért, hogy a falvak, városok fejlődése ne a külföldi cégek gazdagodását, hanem a dolgozó emberek boldogulását segítse.
Nem lesz könnyű! A választásokat új törvény szabályozza. Mondjuk meg világosan! A Fidesz–KDNP-kormány megváltoztatta a törvényt. Ez a törvény jó a hatalmasoknak, a gazdagoknak, de nem jó a szegényeknek, nem jó a dolgozóknak. Ki tud kevesebb idő alatt több ajánló cédulát összegyűjteni? Csak a gazdagok nagy pártjai! Kinek jó az, hogy 5 százalék alatt senki sem jut be a városok, kerületek önkormányzatába? Kinek jó, hogy a budapesti főpolgármesteri szék két párt között fog eldőlni, pedig mintegy kétmillió ember életéről van szó? Csak azoknak, akik már megszerezték a parlamenti helyeket, és most az egész ország kell nekik.
Mi nem adjuk fel, számíthatnak a Munkáspártra!
Indítjuk a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltjeit mindenütt, ahol csak tudjuk! A munkások, a dolgozó emberek tudják meg mindenütt, hogy mi vagyunk az egyetlen baloldali párt, az egyetlen, amely a szegények, a dolgozók javát akarja, és nem új vagy régi középosztályt akar teremteni.
A kis településeken jól ismerik egymást az emberek. Megbecsülik a tisztességes munkát. Borsodbótán Gulyás János két évtizede munkáspárti polgármesterként szolgálja az ott élőket. Dunaszigeten Belovitz Károly négy éve munkáspárti alpolgármester. Minél több kis faluban indítjuk a Munkáspárt jelöltjeit! Számítunk az Önök segítségére.
Magyar Kommunista Munkáspárt

 A Magyar Kommunista Munkáspárt karcagi elképzelései és programja az önkormányzati választásra

A karcagi alapszervezet legutóbbi taggyűlésén egyetértés született abban, hogy a karcagi 3-as választókörzet jelöltjének, Nagy Józsefnek ideiglenesen védett találmányát a képviselőjelöltek továbbra is támogatják. A gravitációs erőforrás bejelentésre került a Karcagon rendezett tudományos konferencián. Ennek eredményeképpen van ajánlat a prototípus előállítására is. Az erőforrás képes arra, hogy akármelyik magyar háztartás teljes energiaigényét – költség nélkül (fűtés, hűtés, háztartási energiák, részben járműhajtás) – fedezze. A gyártás tervezett helye városunk (Karcag), ahol a világ minden részére exportálható termék jön létre. Több tízezer munkahely lehetősége van az elgondolásban.
Tájékoztattuk az elvtársakat, hogy mi: Vitorla, Szilmester, Encore és Vörös kutya elindítottuk "Red Help" oldalunkat. Az oldal linkje: www.red-help.net.
Már korábban felmerült annak igénye, elsősorban Vitorlának köszönhetően, hogy a www.kommunista.net-en blogozók konkrét cselekedetekkel segítsék a bajbajutottakat. Ennek egyik eszköze a Red Help Embervédelmi Alapítvány tervezett bejegyzése. Karcagon ebben vannak tapasztalatok. Segítséget tud nyújtani a devizahiteselek, az önhibájukon kívül bajbajutottak jogi, egészségügyi problémáinak megoldásában.
Egyetértés volt abban is, hogy városunkat a 4-es főút és a Kunmadarasi út között elkerülő út építésével kellene tehermentesíteni. Az elkerülő utat a Kunhegyesi út–Belső keresztút–Tarattyó úti bekötőút–Magyarkai út nyomvonalon javasoljuk megépíteni. Ez a találmány tervezett helyszínéhez közel vinné a közlekedést, és kivezetné a városból a Kunmadarasi, a Kisújszállási, a Püspökladányi út és a Vasút utca forgalmának jelentős részét. Kérdésekre a www.munkas.eoldal.hu weboldalon tudunk válaszolni.
***
Fizessen elő "A Szabadság" munkáspárti hetilapra a helyi alapszervezeténél!
Fizessen elő a "Jászkun Munkás" havilapra a helyi alapszervezetnél!
Keresse a kapcsolatot a helyi szervezettel, cselekedjünk közösen a magyar munkavállalókért!

Felhívás a világ kommunistáihoz!
Felhívás a világ hatalmon lévő, vezető kommunista pártjaihoz!
Mi, magyarországi egyszerű, de baloldaliként, kommunistaként gondolkodó emberek, egyre növekvő aggodalommal és félelemmel figyeljük a hazánkban zajló eseményeket.
Az 1989-es rendszerváltozás utáni Magyarország újkapitalista urai a magyar emberek millióit sodorták az elmúlt huszonegy esztendőben a kilátástalanságba, nyomorba, munkanélküliségbe és kétségbeesésbe.
Magyarországon gyermekek százezrei éheznek!
Családok feje fölül árverezik el a fedelet. Másfél millió embert a hajléktalanság réme fenyeget. Téli-hideg időszakban-naponta halnak fagyhalált saját lakásukban olyanok, akik képtelenek fizetni a fűtésszámlát, vagy nem jut pénz tüzelőre.
Magyarországon emberek halnak éhen. A munkanélküliség miatt tömegek lézengenek jövedelem nélkül. Legalább félmillió ember nem jogosult egészségügyi ellátásra, mert nem képes fizetni az egészségbiztosítási járulékát.
A rendszerváltás óta Magyarország elveszítette lakosságának 10%-át!
Olyan betegségek ütötték fel azóta fejüket, amelyeket a szocializmusban már felszámoltak! Mindez az országra zúdított, zabolázatlan rablókapitalizmus műve. Politikai elitünk elherdálta gyárainkat, üzemeinket.
Szétverték mezőgazdaságunkat, felszámolták méltán híres élelmiszeriparunkat. Leépítették az egészségügyi ellátást, nyomort és nincstelenséget eredményeztek, miközben pedig ők maguk az ország sorsával mit sem törődve dőzsölnek.

Megkezdődött legújabbkori történelmünk rémálma. Magyar családokat lakoltatnak ki banki hiteltartozásaik miatt. Amely hiteleket az adósok munkahelyeik elvesztése miatt nem képesek fizetni. Házakat, lakásokat árvereznek el, mert a tulajdonosaik nem tudják fizetni a közműdíjakat. Nagyon sok család már egyszerűen a vízdíjat sem tudja kifizetni.
Magyarország tönkrement. A magyar politikai elit a gyakorlatban semmit nem
tesz a katasztrofális helyzetbe jutottak megsegítése érdekében. Csak hitegetik a már reményvesztetteket. Pedig legalább egymillió ember megnyugvását tudnák elősegíteni, ha csak minimális segítséget nyújtanának.
Ha sok-sok családnak csak egy-két havi elmaradt banki törlesztőrészletének
megfizetését magára vállalná az állam. De nem! Nem teszik meg! Hagyják inkább, hogy emberek őrüljenek bele a félelembe, a kilátástalanságba!

Mi, akik a pártsemleges www.kommunista.net weboldal közösségét alkotjuk
részben, ez évben az egykori legendás magyar államférfi, Kádár János sírjánál elhatároztuk:
megpróbálunk segíteni a magunk módján a bajbajutottakon. Eldöntöttük, hogy létrehozunk egy alapítványt, amely a
"Vörös Segély Embervédelmi Alapítvány”
nevet viseli.
Az alapítványunk hivatott segíteni jogi, pénzügyi eszközökkel mindazon rászorulókat, akik a magyar államtól segítséget nem kapnak. Alapítványunk viszont csak akkor töltheti be szerepét, ha érdemben képes segíteni. Ahhoz pedig szükség van pénzre. Ezért fordulunk mi Önökhöz, kommunistákhoz. Kérjük Önöket, hogy támogassák anyagilag alapítványunkat.
Számlaszámunk (IBAN-szám):
HU10-10101171-75638100-01003008
SWIFT-kód: BUDAHUHB

Nincsenek megjegyzések: