2012. augusztus 31., péntek

Maradjatok odakint, mert ha visszajöttök, itt az újnácik és a fasiszták felkötnek titeket

2012. augusztus 13.-án, Barcsa-Turner Gábor, Magyarország egyik hivatalosan bejegyzett újfasiszta szervezetének, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) alelnöke, levelet intézett azokhoz a kanadai magyarokhoz, akik a nemzetközileg elismert emberi jogok és demokratikus elvek védelmében tevékenykednek Kanadában.

Forrás: Kanadai Magyar Hírlap  2012. augusztus 19. 
Göllner András
(A HVIM, elnöke, Zagyva György Gyula a magyar parlament tagja. A HVIM szoros stratégia szövetségben áll Magyarország legnagyobb szélsőjobboldali pártjával, a Jobbikkal).
Barcsa-Turner Gábor a következő szavakkal mutatkozik be. „Én vagyok az, aki ellen küzdenetek kell” és paradox módon, azonnal felszólít bennünket, hogy be ne rakjuk a lábunkat Magyarországra, ha netán szembesülni szeretnénk vele, mert hajlandó akár a gyilkosság eszközeivel is élni, hogy belénk fojtsa a szót.
Idézzük: „Ne gyertek soha vissza! … itt az újnácik és fasiszták fel fognak titeket akasztani a gusztustalan cikkekért. Itt mi vagyunk az urak….Maradjatok odakint és haljatok meg hontalanul, vagy éppen Izrael állam dicsőítésében, de ami magyar, azt ne vegyétek a szátokra többé!… Legyetek kanadaiak, amerikaiak, európaiak, amik csak akartok, de szátokra ne vegyetek semmit, ami a magyarsággal kapcsolatos!”
A Kanadai Magyar Demokratikus Charta azt üzeni Barcsa Turner Gábornak és társainak, hogy nem fognak elnémulni a durva fenyegetés hallatán, sőt egyre erőteljesebben fogják hallatni hangjukat világszerte és az óhazában is a demokrácia és az emberi méltóság védelmében.
A Kanadai Magyar Demokratikus Charta vezetői továbbá azt üzenik Barcsa-Turnernek, hogy nem őt tekintik fő ellenfelüknek, hanem Orbán Viktort és a Fideszt. A Fidesznek és a jelenlegi kormánynak köszönhetjük, hogy Magyarországon egyre erőszakosabb módon terjed, hódit az új-fasizmus. Köztudott, hogy a Fidesz meleg fészkében kelt ki a Jobbik, és a Jobbik vállalta be szövetségesének a HVIM-et, a Betyársereget, a Magyar Gárdát és a többi új-fasiszta szervezetet mely ma, a magyar kormány védőszárnyai alatt zavartalanul burjánzik és szennyezi a közéleti levegőt. Vona Gábor, a Fidesz polgári köreiből, Orbán tanítványaként, mint egy dédelgetett pacsirta repült be a magyar közéletbe. A Fidesznek nem Vona Gábor antidemokratikus szellemiségével, gyűlöletkeltő retorikájával van baja, hanem elsősorban azzal, hogy Vona több százezer fasiszta szavazót kivitt a biztos Fideszre szavazók táborából.
Ismételjük: A Kanadai Magyar Demokratikus Charta elsőszámú ellenfele, nem Barcsa-Turner Gábor serege, hanem Orbán Viktor kormánya, melynek társadalmilag felelőtlen vezetői Magyarországot egyre inkább Európából kifelé, egyre inkább az intolarencia, a fosztogató államhatalom és a zsarnokság irányába tereli.
Aláírók: A Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítói, szóvivői:
Dr. Göllner András – nemzetközi szóvívő, Montreál, Québec | Dr. Christopher Adam, Ottawa, Ontario | Dr. Balogh Éva, New Haven, Conn. | Dr. Stevan Harnad, Montreál, Québec | Dr. Imre Szeman, Edmonton, Alberta.
Göllner András névjegye
Göllner B. András a Kanadai-Magyar Demokratikus Charta alapítója, országos szóvivője. Kettős – magyar és kanadai – állampolgár. Gyerekkorában, 1956-ban került Kanadába. Egyetemi diplomáit Kanadában, nagydoktori diplomáját politikai gazdaságtanból a The London School of Economics egyetemen szerezte. Szakterületei: politikai gazdaságtan és kommunikáció. Három könyv (Social Change and Corporate Strategy. Sttamford: IAP, 1983; Public Affairs in Canada. Montreal: IRPP. 1984; Canada Under Mulroney (ed. with D. Salee), Montreal: Véhicule Press, 1988.) és számos szakmai tanulmány, cikk szerzője.

Nincsenek megjegyzések: