2012. július 3., kedd

A kormány ne a múlttal, hanem a jelennel foglalkozzon!

A Munkáspárt tiltakozik „az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításokról” szóló törvény elfogadása ellen. Követeli, hogy a kérdést vegyék le napirendről! A kormány ne a múlttal, hanem a jelennel foglalkozzon!
Teljesen egyértelmű, hogy az Orbán-kormány azért tesz ilyen lépéseket, mert a gazdaságban nem tud eredményeket felmutatni, nem képes munkahelyeket teremteni, képtelen megállítani a szegénység növekedését és további társadalmi rétegek leszakadását. A fájó hiányosságokat ezért álintézkedésekkel leplezi, konkrét, hatékony gazdasági intézkedések helyett csak porhintéssel foglalkozik.
Az közterületek átnevezése történelemhamisítás és nem a fasizmus, mint önkényuralmi rendszer elleni küzdelem, nem a nyilas múlttal való szembenállás megnyilvánulási formája. A magyar történelemnek ebből a sötét korszakából nincs mit eltörölni, mert ezt a szocialista rendszerben megtették. A szocializmus Magyarország sikeres korszaka volt, amikor megnyílt a fejlődés útja, amin az emberek optimistán haladtak.
Az antidemokratikus lépéssel a Fidesz a Jobbik vitorlájából akarja kifogni a szelet, a Jobbik
szavazóinak kíván kedvezni, s így maga mellé állítani szélsőjobboldali csoportokat.
Az átnevezési diktátummal súlyosan megsérti az önkormányzatok önállóságát, amely 23 esztendeig töretlen volt, a helyieknek volt joguk ilyen kérdésekben dönteni. Több helyen népszavazás erősítette meg a közterület elnevezését. A kormány szembemegy a népakarattal, s a történetesen a népszavazások eredményét is keresztülhúzza a törvénnyel. Diktatúrában érthető egy ilyen intézkedés, mert az diktatúra, de a jelenlegi rendszert még demokráciának nevezik. Igaz, a diktatúrában volt kenyere a Lenin utca lakójának, de ma nem biztos, hogy van és lesz a Mindszenty utca lakójának.
Ma, mikor az ország, a magyar nép igen súlyos gazdasági nehézségekkel küzd, számos helyen napi kenyérgondok, kilakoltatások, óriási munkanélküliség nyomorítja az embereket, miért kell pénzt költeni utcanév táblák cseréjére, új térképek gyártására, a GPS-ek átprogramozására és még tengernyi olyan dologra, ami ebből következik? Miért és kinek fontos az átnevezés?
A Munkáspárt felhív minden józanul gondolkodó magyar állampolgárt, a magyar értelmiséget, hogy tiltakozzanak a hamis és ésszerűtlen lépés ellen.
Budapest, 2012. július 3.
Munkáspárt Elnöksége

Nincsenek megjegyzések: