2012. március 27., kedd

MSZF: azonnali követelések a lakosság rohamos elszegényedésének megállítására

A Népi Gyűlés életről és megélhetésről - határozati javaslatok
Erélyes követelésekkel készülnek a kormány elé állni azon a Népi Gyűlésen, amelyet a Magyar Szociális Fórum rendez vasárnap a fővárosban "az emberéletekbe kerülő politizálásról". Várható követeléseik között szerepel, hogy a kormány azonnal állítsa le azoknak a kilakoltatását, akiknek nincs hová menniük, és vonja vissza a végrehajtóknak adott engedélyt 5050 lakás elárverezéséről március végéig - tudatták a szervezők szombaton a sajtó érdeklődésére.
A határozati tervben szerepel az is, hogy a rendőröket ne vehessék igénybe a kilakoltatásoknál, hanem csak az állampolgárok életének és biztonságának védelmében használhassák fel. Továbbá tegyék a rendőrség kötelességévé olyan elővigyázatossági intézkedések meghozatalát, amelyekkel elkerülhető, hogy kilakoltatásuk közben öngyilkosok legyenek emberek. Követelni készülnek a legszigorúbb hatósági fellépés elrendelését azokkal szemben, akik felelőtlen magatartásukkal, vagy szándékosan embereket kergetnek a halálba - áll a vasárnapi tanácskozás határozat-tervezetéről szóló előzetes tájékoztatásban.
A tervezet javaslatot tartalmaz a hitelkárosultak helyzetének átfogó megoldására, és azonnali követelésekkel áll elő a lakosság rohamos elszegényedésének feltartóztatására, így az alapvető élelmiszerek és az életben maradáshoz szükséges szolgáltatások (villany, gáz, víz) árára vonatkozóan. Kitér a közmunkások helyzetére és a megváltozott munkaképességű személyek megélhetésére.
A szervezők javasolni fogják a gyűlés résztvevőinek, hogy követeljék az ország politikai vezetésétől az Emberi Jogok Egyetemes Törvényéből fakadó kötelezettségek maradéktalan teljesítését. Állandó bizottságot készülnek felállítani, hogy nyomon kövessék követeléseik teljesítését, és a kormánnyal tárgyaljanak.
Kiadta: MSZF SZK
Budapest, 2012. március 24. szombat

Nincsenek megjegyzések: