2012. február 23., csütörtök

Vadaiék anyapártjukkal együtt saját maguk alatt fűrészelik el azt a fát, amelyen most még ülhetnek - a Fidesz legnagyobb örömére

2012. február 23-án reggel Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció, korábban Magyar Szocialista Párt) és Thürmer Gyula televíziós vitájára került volna sor a baloldali összefogás szükségességéről az MTV 1 csatornáján.
Vadai azonban lemondta a közös szereplést. Tette ezt az után, hogy a Munkáspárttal, de még inkább a szavazóival nagyon is szeretett volna korábban kapcsolatba kerülni.
A mellékelt dokumentum a SISTAK nevű szocialista tájékoztató lapjukból származik. Ennek következménye, hogy a Munkáspárt 2002-ben, a Szocialista Párt 2010-ben kimaradt a karcagi önkormányzatból, és az MSZP csaknem megszűnt Karcagon. Vadai, mint ismert, onnan is kilépett.
Így néz ki gyakorlatban az MSZP-s összefogás a nemcsak szavakban, hanem tettekben is baloldali pártokkal. Olyan az MSZP, mint a fatolvaj, amelyik Stihl fűrésszel vágja a fát a fatörzs mellett – amin egyébként ül. Mindenkinek meg kell értenie,hogy csak a Munkáspárt (és nem az MSZP, pláne nem a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció) képviseli azokat, akiknek a fizetése és jövedelme 250 ezer forint alatt van. Az MSZP a kommunista jelszóval ("MUNKÁT, KENYERET!") csak azt leplezi, hogy a nagytőke érdekeit képviseli. Az elmúlt nyolc évben sikeresen döntötték nyomorba a magyar népet.
***
Az alábbi dokumentumok 2002-ből származnak. A lényeg: az MSZP az önkormányzati választáson igyekezett lebeszélni a Munkáspárt szavazóit arról, hogy saját jelöltjükre (Bokor Józsefre) szavazzanak. Tette ezt annak ellenére, hogy tavasszal, a parlamenti választáson  Bokor József, aki Vadai Ágnes mögött a harmadik helyen végzett az első fordulóban, egyszer már visszalépett a javára. A szocialisták elvárták volna, hogy ősszel is tegye meg azért, hogy csak a szocialista polgármesterjelöltre, Szabó Tiborra lehessen szavazni. Bokor József ezt nem tette meg. Szabó azonban ezzel együtt is csak egyharmadnyi szavazatot kapott.
Így néz ki tehát a MSZP baloldalisága: a Munkáspárt ne induljon sehol ellenük, majd ők a hatalomban képviselik a kommunisták érdekeit is. 1994 és 1998, valamint 2002 és 2010 között már láthattuk, milyen eredménnyel. Ebből többé nem kérünk. Sem Vadaiból, sem a pártjaiból.
Majd ha esetleg képesek lesznek
1. valóban baloldali értékeket felmutatni,
2. ha képesek lesznek elfogadni, hogy egy baloldali kerekasztalnál Thürmer Gyula Munkáspártja is jelen van, mi több, egyenrangú partner és tárgyalófél,
3. illetve ha bármikor a hatalomban (amitől persze most az MSZP és a Demokratikus Koalíció is erősen távol van) képesek olyan politikát folytatni, amely a szegényebb rétegek tetszésével, neadjisten politikai elvárásaival és esetleg szavazói rokonszenvével is találkozik - no, akkor lehet, hogy nem lesz szükség kommunista mozgalomra.
Addig viszont mindig szükség lesz.

Nincsenek megjegyzések: