2012. február 23., csütörtök

Balogh úr! Ha egy valódi baloldali pártot keres, szívesen látjuk a Munkáspártban

Dr. Balogh András Úrnak, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettesének, Budapest
 

Tisztelt Elnökhelyettes Úr!
 
A Munkáspárt és a magam nevében őszinte együttérzésemet fejezem ki Önnek. Ön ellen tisztességtelen lejárató kampány folyik az elmúlt napokban, amelynek elindítója éppen az Ön pártja, a Magyar Szocialista Párt.
Ön az MSZP vezetésének megbízásából részt vett a Baloldali Kerekasztal legutóbbi tanácskozásán. Láthatta, hogy a jelen lévő pártok rengeteg mindenben nem értenek egyet, de baloldalinak érzik magukat, és készek elindulni az együttműködés nehéz útján. Ön azt nyilatkozta, hogy jelentést tesz az MSZP vezetésének, de elképzelhetőnek tartja, hogy az MSZP valamilyen formában részt vegyen e munkában.
Önt ezt követően saját pártja meglehetősen otromba módon dezavuálta. Ön, mint nagytapasztalatú diplomata tudja, hogy, ha egy kormány dezavuálja saját nagykövetét, a nagykövetnek nem sok tisztességes választási lehetősége marad.
A Munkáspárt úgy ült le a tárgyalóasztalhoz, hogy semmilyen előfeltételt nem támasztott. Az MSZP sajnálatos módon zsarolja a baloldali pártokat, kijelentve, hogy csak olyan fórumokon vesz részt, ahol nincs jelen a Munkáspárt. Az MSZP ezzel a saját politikájának igyekszik alárendelni azokat a szervezeteket, amelyek ezt hajlandóak elfogadni.
Őszinte együttérzésem, Elnökhelyettes Úr! Arra az esetre, ha egyszer egy valóban baloldali pártot keres, megadok egy címet: 1082. Budapest, Baross utca 61. A párt neve: Munkáspárt.
Budapest, 2012. február 23.
Tisztelettel: Thürmer Gyula

Nincsenek megjegyzések: